Sopimusehdot

Myyntipaikan vuokraushinnasto

 • Viikkovuokra (7 myyntipäivää) 35 €
 • Kirpputori veloittaa 5% provision myydyistä tuotteista.
 • Lisäpäivä 5 €

Voit varata haluamasi määrän myyntipäiviä minimiajan ollessa 7 päivää,
esim. 10 myyntipäivää on 50 € + 5% provisio. Kiinniolopäiviä ei lasketa myyntipäiviksi.

Vuokra-ajan vuokra maksetaan varauksen yhteydessä.

Viikkovuokra sisältää

 • 3 säädettävää hyllypaikkaa
 • Lattiapaikka (hyllyjen alapuolella)
 • Vaatetankopaikka (n. 1 m)
 • Hintalaput, kiinnikkeet, henkarit, erilaiset hälyttimet, huomiolaput alehinnoille
 • Hinnoittelupistooli (myymälässä käyttö ilmaista, vuokrattavissa myös kotiin)
 • Tuotteiden esillepano vitriiniin tai kirjahyllyyn
 • Tunnukset Kirppari-Kalle-sivustolle

Omien henkareiden, rekkien, hyllyjen tai lisäosien tuominen ja esillelaitto myyntipaikalle on kielletty. Tuotteita voi myydä ainoastaan niille varatuissa paikoissa. Tuotteiden kuljetuslaatikoiden tai pussien säilyttäminen myyntipaikalla on kielletty. Kirpputorin henkilökunnalla on oikeus siivota ja hävittää myyntipaikalta kaikki ylimääräinen pois.

 

Provisiomyynti:

 • Voit tuoda lukolliseen vitriiniin myytävän tuotteen.
 • Mitään paikkamaksua ei ole, vaan ainoastaan myydystä tuotteesta kirpputorimme ottaa 20% provision.
 • Myyntiaika on 28 päivää.
 • Myytävän tuotteen minimihinta 25€.

Varausehdot

Varausmaksun jälkeen varaus on sitova eikä varausmaksua palauteta peruutustapauksissa. Vuokrasummaa ei palauteta, vaikka myyntijakso jäisi käyttämättä. Maksetun varauksen voi kuitenkin siirtää, mikäli ilmoittaa asiasta 7 päivää ennen varauksen alkamista. Varauksen siirron yhteydessä paikka mahdollisesti vaihtuu. Mikäli myyjä myöhästyy myyntijaksonsa aloituksesta (minkä tahansa syyn vuoksi) tai keskeyttää myyntinsä ennen myyntijaksonsa loppumista, yrityksemme ei maksa paikkavuokrasta hyvitystä. Mikäli myyjä ei ole tuonut myytäviä tuotteita 3 päivän sisällä alkamisesta, kirpputorilla on oikeus vuokrata paikka toiselle asiakkaalle.

Tuotteet voi tuoda myyntiin myyntijakson ensimmäisenä päivänä aukioloaikojen puitteissa tai myyntijakson alkamista edeltävänä päivänä arkisin klo 17-18 ja viikonloppuisin klo 15-16.

Myyntipaikka tulee olla kokonaan tyhjennetty viimeisenä vuokrapäivänä, arkisin klo 16.45 ja viikonloppuisin klo 14.45 mennessä. Huomioi mahdolliset erityisaukioloaikojen tuomat muutokset. Mikäli myyntipaikkaa ei ole tyhjennetty, arkisin klo 16.45 ja viikonloppuisin klo 14.45 mennessä, henkilökunta tyhjentää myyntipaikan ja perimme tästä sakkoa 20 €, joka vähennetään myynneistä. Mikäli tuotteita ei ole noudettu, veloitamme 5 € jokaisesta alkavasta päivästä, jolloin tuotteet ovat noutamatta.

Myyntipaikan vuokra ei jatku automaattisesti. Varausta voi jatkaa, jos myyntipaikka on vielä vapaana. Kun tyhjennät myyntipaikkaa, ole tarkkana, ettei vieraita tuotteita lähde omien myyntitavaroidesi mukana (teemme satunnaistarkastuksia kassalla).

Jatkuva varaus

Paikka on mahdollista varata myös pidemmäksi aikaa jatkuvaksi, jolloin kukaan muu ei pysty varausta paikalle tekemään. Jatkuvan varauksen irtisanomisaika on 7 päivää ja irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti.

Kirppari-Kalle

Saat käyttöösi tunnukset Kirppari-Kalle -sivustoon, jossa voit täyttää hintalappuja valmiiksi esimerkiksi tietokoneella. Vaihtoehtoisesti voit myös täyttää esitäytettyjä hintalappuja kirjoittamalla käsin tuotteiden kuvauksen ja hinnan. Molempia hintalappuja saa tulostettua ainoastaan kirpputorilla. Hintalaput voi noutaa kirpputorilta heti kun paikkavaraus on maksettu.

Suosittelemme hintalappujen täyttämistä Kirppari-Kallessa, jolloin myynnin seuranta on selkeämpää ja virheiden mahdollisuus pienenee.

Kirppari-Kallesta voit myös seurata myyntisi tilannetta.

Tilitys

Kirpputorimme tekee tilityksen automaattisesti myyntijakson viimeisenä päivänä. Teemme tilitykset ainoastaan suoraan pankkitilille ja laitamme rahat maksuun myyntijakson päättymisen jälkeisenä keskiviikkona, jolloin rahat näkyvät tilillä 1-3 arkipäivän kuluessa. Jos myyntijaksosi on pitempi kuin 7 päivää, voit pyytää kerran viikossa välitilitystä. Tällöin maksamme seuraavana keskiviikkona siihen asti kertyneet myynnit. Välitilityksen voi pyytää sähköpostilla, soittamalla tai käymällä myymälässä. Myyntiraportteja on mahdollista saada myös jälkikäteen. Jollei tilitystä ole pystytty tekemään asiakkaasta johtuvista syistä viimeistään kuukausi myyntipaikan päättymisen jälkeen, siirtyvät rahat kirpputorin omaisuudeksi. Tilityksen yhteydessä voidaan pyytää henkilöllisyystodistus.

Hintalaput ja hälyttimet

Täytä hintalaput aina mahdollisimman tarkoilla ja selkeillä kuvauksilla (esim. Adidas vihreä huppari koko S). Tämä ehkäisee hintalappujen vaihdon mahdollisuutta. Emme ota myyntiin huonoilla kuvauksilla hinnoiteltuja tuotteita. Tämä on kaikkien myyjiemme etu. Jos tuotteessa on jokin puute tai virhe, kerro tästä rehdisti tuotteen kuvauksessa. Kirpputorille saa jättää myyntiin vain ne tuotteet, joissa on hintalaput jo kiinnitetty tuotteisiin.

Jos haluat muuttaa hintaa jälkeenpäin, laita tilalle aina uusi hintalappu. Kassa ei hyväksy tuotteita, joissa vanha hinta on yliviivattu ja kirjoitettu uusi tilalle.

Varmista, että hintalappu on kiinnitetty kunnolla. Suosittelemme vaatteiden hinnoitteluun jotain lisäkiinnitystä, kuten kiinnityspistoolia tai lankoja. Pistoolia lainaamme veloituksetta kassalta, kun sitä käytetään myymälässä. Vuokraamme pistoolia myös kotiin hintaan 3 € / 3 päivää, kiinnikkeet kuuluvat hintaan. Neulojen käyttäminen on turvallisuussyistä kiellettyä.

Jos tuotteen hintalappu on jostain syystä hävinnyt, ei tuotetta myydä, vaan se viedään hintalaputtomille tavaroille tarkoitettuun paikkaan. Hintalaputtomia tavaroita säilytämme noin kaksi viikkoa, jonka jälkeen ne siirtyvät kirpputorin omaisuudeksi. Hintalaputtomia tavaroita saa tulla tutkimaan myymälässä asioidessaan, mutta laitamme myös kaikista tuotteista kuvat Facebookiin myyjille tarkoitettuun omaan ryhmään.

Säädettävät hyllypaikat

Vain liikkeemme henkilökunnalla on oikeus säätää ja muokata myyntipaikkoja. Mikäli asiakas menee itse muokkaamaan myyntipaikkoja ja aiheuttaa vahinkoa, asiakas on korvausvelvollinen.

Vapaavalintaiset lisäpalvelut

Hinnoittelupistoolin vuokraaminen kotiin 3 € / 3 päivää

Vuokraamme hinnoittelupistoolia kolmeksi päiväksi kotiin. Vuokra-ajan ensimmäiseksi päiväksi lasketaan päivä, jolloin pistooli noudetaan myymälästä. Muovikiinnikkeet kuuluvat hintaan.

Siivouspalvelu 7 € / 7 myyntipäivää

Siivouspalveluun kuuluu hyllypaikan ja vaatetankopaikan siistiminen vähintään joka toinen päivä. Paikka ei saa olla liian täynnä. Henkilökunta arvioi tarvittaessa kohtuullisen täyttöasteen.

Siivouspalvelu (laaja) 12 € / 7 myyntipäivää

Siivouspalveluun kuuluu hyllypaikan ja vaatetankopaikan siistiminen vähintään kerran päivässä. Paikka ei saa olla liian täynnä. Henkilökunta arvioi tarvittaessa kohtuullisen täyttöasteen.

Kaveripaikka 5 € / kaveri max 14pv

Tällöin kaikilla samalla paikalla myyvillä on omat tunnukset Kirppari-Kalleen sekä erilliset hintalaput ja myynninseuranta. Tilitykset tulevat myös automaattisesti oikeiden henkilöiden tileille. Huomioi, että kaveripaikalle laitettava alennus laitetaan voimaan aina kaikille paikan henkilöille, jotta alennus olisi ostaville asiakkaille mahdollisimman selkeä. Kaveripaikasta veloitetaan 5€ per kaveri ja hintaan kuuluu maksimissaan 14 myyntipäivää, ylimenevistä päivistä veloitetaan uudet 5 euroa, jolla kaveripaikkaan tulee uudet 14 myyntipäivää käytettäväksi

Lisävaatetanko 1€ / päivä

Voit halutessasi saada hyllyjen alle laitettavan noin metrin pituisen lisätangon vaatteille. Tanko on mahdollista laittaa paikoilleen ja ottaa pois milloin tahansa myyntijakson aikana, jolloin veloitamme käytössä olleiden päivien määrän mukaan.

Kuljetuspalvelu alkaen 10 €

Noudamme valmiiksi pakatut myyntiin tulevat tavarat asiakkaan pihalta. Turun keskustan tuntumassa olevat kuljetukset kustantavat 10 €. Keskustan ulkopuolelta tulevat noudot ja myymättömien tavaroiden takaisin tuonti on myös mahdollista. Ole näistä yhteydessä suoraan kirpputorin henkilökuntaan ennen kuljetuspalvelun varausta. Olethan yhteydessä kirpputoriin vähintään 5 päivää ennen varauksen alkua sopiaksesi kuljetusaikataulun.

Tavaroiden laitto myyntipaikoille 10 €

Henkilökuntamme laittaa valmiiksi hinnoitellut tavarat myyntipaikoille. Arvioimme tarvittaessa kohtuullisen täyttöasteen.

Myyntipaikan tyhjennys 12 €

Tyhjennämme myymättä jääneet tavarat myyntijakson viimeisenä päivänä odottamaan asiakkaan noutoa. Tavarat tulee noutaa myyntijakson viimeisenä päivänä ennen liikkeen sulkeutumista.

Myymättömien tavaroiden jättö kirppikselle 10 €

Myymättä jääneet tavarat on mahdollista jättää meille. Asiakkaan tulee kuitenkin itse tyhjentää paikka kokonaan sopimusehtojen mukaisesti.

Löytöpiste

Kirpputorilla on löytöpiste, johon kerätään hintalaputtomat tavarat ja tuotteet, jotka ovat jääneet kirpputorille vuokra-ajan jälkeen. Ilmoitamme sähköpostitse jääneistä tavaroista myyjille, jotka ovat Kirppari-Kallen tietoihin merkinneet haluavansa yhteydenottoa myyntijakson jälkeen löytyneistä tavaroista. Mikäli tuotteita ei ole noudettu 14 vuorokauden kuluessa ilmoitusviestin lähtemisestä, tuotteet siirtyvät kirpputorin omaisuudeksi. Löytöpiste tyhjennetään noin kahden viikon välein. Hintalaputtomista tuotteista otamme kuvia, jotka lisäämme myyjien Facebook-ryhmään.

Vastuu

Asiakas on vastuussa oman myyntipaikkansa järjestyksestä sekä tuotteista, joita hän myy. Emme ota myyntiin rikkinäisiä tuotteita, elintarvikkeita, vaarallisia aineita, aikuisviihdettä, alkoholijuomia, tupakkaa, piraattituotteita tai mitään laitonta. Tarkista sähkölaitteiden toimivuus aina ennen myyntiin tuontia! Kirpputorilla on oikeus poistaa tuotteita myynnistä ja ilmoittaa poistetuista tuotteista asiakkaille.

Myynnissä olevat tuotteet eivät saa ulottua käytävälle asti. Jos myyntipaikassa on liikaa tavaraa niin, että tuotteet leviävät naapurin paikalle tai käytävälle, kirpputorilla on oikeus siistiä paikkaa 5 € maksulla. Muistutamme, että siistit pöydät, joissa ei ole liikaa tavaraa vetävät asiakkaita parhaiten puoleensa!

Jos huomaat myyntipaikallasi vieraita tuotteita, pyri palauttamaan ne oikeaan paikkaan tai tuomaan ne kassalle. Älä siirrä niitä toisen myyjän paikalle. Kirpputori ei vastaa tuotteiden vahingoittumisesta tai katoamisesta. Meillä on tallentava videovalvonta ja kassalta saa veloituksetta varashälyttimiä. Tuotteilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta (ellei kassalla ostohetkellä toisin mainita).

Myyjä antaa sopimusehtojen mukaisesti suostumuksen sosiaalisessa mediassa julkaistavaan materiaaliin, jota tuotetaan myynnin edistämiseksi.

Emme vastaa tulipalosta, vesivahingosta, varkaudesta tai ilkivallasta aiheutuvasta vahingosta.

Varatessaan myyntipaikan, myyjä sitoutuu noudattamaan Puutorin kirppiksen ohjeita ja sääntöjä. Ohjeiden ja sääntöjen noudattamatta jättäminen tai epäasiallinen käyttäytyminen kirppiksellä voivat johtaa myyntipaikan vuokrauksen ennenaikaiseen päättymiseen.
Puutorin kirppis pidättää kaikki oikeudet muutoksiin.

MAKSUT VISA, VISA ELECTRON TAI MASTERCARD-KORTEILLA

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa Paytrail Oyj näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7